60.000 euro voor sociaal project in rijkswachtkazerne

Door Sarah Smeyers op 8 november 2014, over deze onderwerpen: Aalst, OCMW

De Vlaamse Regering kent 60.000 euro subsidies toe voor de realisatie van een sociaal project in de oude rijkswachtkazerne in de Denderstraat in Aalst.

"De subsidie zal gebruikt worden om uit te zoeken welke samenwerkingsverbanden met welke sociale partners best aangegaan worden, welk aanbod er moet zijn en hoe de site toegankelijk moet worden voor een groot en divers publiek", aldus het stadsbestuur. "Bovendien moet er een financieel plan uitgewerkt worden want een zelfbedruipend en duurzaam project is het doel. Ook de inrichting en renovatie van de site maken voorwerp uit van de studie."

Sociaal restaurant

OCMW-voorzitter Sarah Smeyers (N-VA) zegt dat het OCMW 2 miljoen euro uittrekt voor de aankoop van de voormalige kazerne. "We willen daar een sociaal restaurant en verschillende voorzieningen onderbrengen voor een sociale economie ten dienste van alle Aalstenaars en sociale organisaties. Samen met de stad zullen we onze expertise aanwenden om de juiste mix te vinden", zegt ze.

Verschillende stadsdiensten zoals Gezin worden in het verhaal betrokken. "Het 'Sociaal Incubatiecentrum' moet bijvoorbeeld ook streven naar een goede afstemming en samenwerking met het Huis van het Kind dat er ook aankomt", zegt schepen van Jeugd en Gezin Iwein De Koninck. "Vorige week werd ook beslist om een coördinator voor kinderarmoede aan te werven om stadsbreed en in samenwerking met het middenveld een beleid tegen kinderarmoede te ontwikkelen."

"Dit dossier wordt een mooi voorbeeld van samenwerking tussen verschillende diensten. Het resultaat is dat het project door velen zal worden gedragen. Ik kijk ernaar uit om samen aan de slag te gaan om dit innoverend sociaal concept verder uit te werken", voegt Dylan Casaer, schepen van Welzijn, eraan toe.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is