Alle Vlaamse partijen willen verbod belspelletjes behalve Open VLD

Door Sarah Smeyers op 25 januari 2011, over deze onderwerpen: Kansspelen

Nu alleen nog in Franstalig België belspelletjes op televisie komen, willen alle Vlaamse partijen - op Open Vld na - een verbod op die belspelletjes. Dat bleek dinsdag uit een reeks interpellaties in de Kamer. Meyrem Almaci (Groen!) heeft al samen met Ecolo een wetsvoorstel ingediend om die belspelletjes te verbieden.

Staatssecretaris voor Fraudebestrijding Carl Devlies (CD&V) wil voorlopig nog geen verbod. Hij zei dat er strengere richtlijnen voor de belspelletjes komen en dat de toepassing daarvan eerst zal worden geëvalueerd. "Als die evaluatie eveneens negatief is, dan zal ik zelf een voorstel indienen om de belspelletjes te verbieden".

Volgens Devlies (foto) heeft de Kansspelcommissie "niets verkeerds gedaan" in de behandeling van de belspelletjes. "Ze kreeg in 2010 115 klachten over belspelletjes binnen en handelde die af. Maar ze kon toen geen vergunningen intrekken of sancties opleggen omdat de belspelletjes gewoon geen vergunning moesten hebben. Dat zal door de nieuwe wet wel moeten. Wij moeten als overheid de spelers beschermen en niet de economische belangen van de kansspelbedrijven".

Devlies kondigde aan dat het Koninklijk Besluit met de verstrengde normen volgende week donderdag door de ministerraad zal worden goedgekeurd.

Namens Open Vld kondigde Carina Van Cauter aan dat de Vlaamse liberalen voorlopig geen verbod willen, maar de nieuwe evaluatie willen afwachten. Alle andere Vlaamse partijen willen de spelletjes nu onmiddellijk verbieden.

 

Bron: Gazet van Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is