De Gendarmerie zomert !

Door Sarah Smeyers op 13 juli 2017, over deze onderwerpen: Aalst, Lokaal werk, Sarah

De Gendarmerie zet deze zomer haar deuren open voor 2 zomerevents. Op 13 juli 2017 zakken De Vertellingen van TV OOST af naar De Gendarmerie en het laatste weekend van augustus is de voormalige rijkswachtkazerne één van de locaties tijdens het circusfestival Cirk! De ideale gelegenheid om kennis te maken met deze nieuwe plek in de stad.

De Gendarmerie wordt een nieuwe ontmoetingsplek in de binnenstad, een groene ruimte voor de buurt en een broedplaats voor Aalsters talent. In afwachting van de definitieve herinvulling van de site in 2018 wil De Gendarmerie Aalstenaars al laten kennismaken met deze plek.

Comedy met De Vertellingen

Donderdag 13 juli komt stand-up comedian Kamal Kharmach naar De Gendarmerie tijdens ‘De Vertellingen’, een gratis evenement van TV OOST. Kamal brengt zijn vrolijke zelve mee, toeschouwers moeten enkel hun eigen stoel of kussentje meebrengen. Kamal, ondanks zijn gewichtsverlies van 120 kilogram nog steeds de onvolprezen knuffelallochtoon, brengt zijn debuutshow ‘De schaamte voorbij’. Hij tackelt tal van thema’s die hem momenteel bezighouden. Hoe kan je een succesvolle BV spelen als je ouders je toch liever zien lesgeven? En hoe stroomlijn je wat je over jezelf denkt met wat anderen over jou denken? Het antwoord hierop krijg je op 13 juli.

De Vertellingen vinden zowel bij droog als regenweer plaats in De Gendarmerie (Denderstraat 22, Aalst). De toegang is helemaal gratis. Je hoeft enkel je eigen stoel meebrengen. Je bent welkom vanaf 19 uur. Om 20 uur begint de voorstelling.

Acrobatie @DeGendarmerie tijdens Cirk!

Cirk!, het driedaags circus- en straattheaterfestival in de Aalsterse binnenstad, gaat elk jaar op zoek naar verrassende locaties. Tijdens de 9de editie van Cirk! het laatste weekend van augustus staan voor de eerste keer 2 acts geprogrammeerd op De Gendarmerie.

De Franse Compagnie 100 Issues brengt dans, muziek en acrobatie met hun voorstelling ‘Sonate pour 4 Chiens’. In dit choreografisch kwartet is er plaats voor onder andere  1 oude, harige danser, 1 Joker, 3 beatboxers, 2 jumpers, 5 dansers, 2 snorren, drie baarden, 2 carnivoren en 4 blote basten. Het is een sonate van muziek en beweging en van bezwete lijven. Kortom, een muzikale choreografie die haar sporen nalaat.  (Zaterdag 26/8 en zondag 27/8 telkens om 17 uur)

 

De Oostenrijkse compagnie Willi Dorner vertrekt vanop De Gendarmerie. Acht dansers leiden jou vervolgens op hun eigen excentrieke manier door een stukje van Aalst dat gekarakteriseerd wordt door uniformiteit, dichtheid en veelheid aan dezelfde types van huizen en gevels. Ook de choreografie wordt gekenmerkt door deze rijen en lijnen, zelfs de artiesten lijken op elkaar. (Zaterdag 26/8 en zondag 27/8 telkens om 18.30 uur vertrek op De Gendarmerie)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is