Devlies dreigt met verbod op belspelletjes

Door Sarah Smeyers op 21 december 2010

'Als de belspelletjes niet eerlijk worden, dan moeten ze verboden worden.' Dat zegt staatssecretaris voor Fraudebestrijding Carl Devlies (CD&V), ook bevoegd voor de kansspelen.

Op 1 januari gaat een nieuwe kansspelwet in, die bepaalt dat de kansspelcommissie de bevoegdheid krijgt om de vergunning van de belspelletjes in te trekken. Devlies (foto) wil veel strengere voorwaarden opleggen. Zo wil hij de onoplosbare rekenraadsels verbieden, net zoals de niet te raden auto-, bier- of kledingmerken, die nu de hoofdmoot van de vragen uitmaken. Ook de informatie over de spelduur en de prijzen moet correct zijn. Nu kan het gebeuren dat de presentatoren zeggen dat het spel binnen tien minuten gedaan is, terwijl het uren later nog altijd bezig is. Ook komt het voor dat een winnaar niet het prijsbedrag krijgt dat aangekondigd staat. Nog zo'n misleiding is de 'open lijn': de presentator geeft de indruk dat al wie belt onmiddellijk doorverbonden zal worden, terwijl de telefoon minutenlang niet opgenomen wordt.

Devlies wil aan al die wantoestanden een einde maken. Een gerechtsdeurwaarder moet daarover waken. Als Devlies binnen de regering een consensus bereikt, komen de strenge voorwaarden er snel. Anders zal het dossier klaar liggen voor zijn opvolger.

 

Bron: Het Nieuwsblad

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is