N-VA sterk vertegenwoordigd op De Gordel

Door Sarah Smeyers op 5 september 2008, over deze onderwerpen: N-VA

Zoals andere jaren zal ook dit jaar de N-VA zondag sterk vertegenwoordigd zijn op de Gordel. De Gordel is een sportief evenement met een belangrijke politieke betekenis. Met De Gordel benadrukken de Vlamingen op een sympathieke en sportieve manier het Vlaamse karakter van de rand rond Brussel en met name van de zes faciliteitengemeenten.

Vlaanderen heeft nooit aanspraak gemaakt op het grondgebied van een ander. Het enige wat Vlaanderen vraagt aan de Franstaligen, is dat zij datzelfde respect zouden tonen. Wij zullen als N-VA niet ingaan op de provocaties van de drie niet-benoemde burgemeesters in de Rand, die van dat respect vooralsnog geen blijk geven. Maar wij zullen wel manifest aanwezig zijn in de zes faciliteitengemeenten, om nog eens extra in de verf te zetten dat wij respect eisen voor het Vlaamse karakter van deze gemeenten.

Het startschot voor de wandeling en de fietstocht zal gegeven worden zondag om 10u in Zaventem en de wandelaars zullen op sleeptouw genomen worden door onze Vlaamse parlementsleden Mark Demesmaeker en Kris Van Dijck. Onze minister Geert Bourgeois zal de fietsers op sleeptouw nemen en legt zoals elk jaar de 100 km af. Vlaams parlementslid Gino De Craemer doet de 50 km.

In Kraainem zal de N-VA een eigen stand opzetten waar de wandelaars en fietsers een gratis drankje kunnen krijgen en waar Vlaamse fietswimpels en zwaaivlaggetjes uitgedeeld zullen worden door N-VA-voorzitter Bart De Wever, onze Kamerleden Jan Jambon en Sarah smeyers en onze Vlaamse parlementsleden Jan Peumans en Helga Stevens.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is