N-VA vrouwen kiezen 'VlaM van het jaar'

Door Sarah Smeyers op 8 maart 2012, over deze onderwerpen: Gelijke kansen & diversiteit, N-VA, Sarah

Mireille Vergucht, een dermatologe uit Haacht, is door de vrouwelijke parlementsleden van de N-VA uitgeroepen tot de Vlaamse Madam van het Jaar. Dat maakte N-VA-kamerlid Sarah Smeyers donderdag bekend. Vergucht wordt bekroond voor haar strijd tegen softdrugs.

Elk jaar organiseren de vrouwelijke N-VA parlementsleden naar aanleiding van de internationale vrouwendag de verkiezing van de Vlaamse Madam van het Jaar, of 'VlaM van het Jaar'. De trofee wordt uitgereikt aan een vrouw die in het afgelopen jaar op vrijwillig vlak iets voor de maatschappij betekend heeft.

'We hebben dit jaar gekozen voor iemand die een niet-aflatende strijd voert', verklaarde Smeyers. 'De tolerantie tegenover softdrugs is te groot. Ze zijn even gevaarlijk als andere drugs. Onze maatschappij heeft meer dan ooit nood aan mensen zoals Mireille Vergucht, die vooral jongeren met de neus op de feiten drukken en de gevaren van softdrugs beklemtonen.'

Vergucht kreeg de prijs, een beeldje van glasblazer Pierre Declerck, donderdagochtend uitgereikt in het Vlaamse parlement. 

 

Bron: De Standaard

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is