Nieuwkomers krijgen plaats één en vijf op de N-VA lijst

Door Sarah Smeyers op 16 december 2011, over deze onderwerpen: Aalst, N-VA, Verkiezingen

De N-VA Aalst heeft als een van de laatste partijen haar lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezing voorgesteld. De partij kwam met een verrassing die kan tellen: ex-Open VLD'er Christoph D'Haese (44), pas sinds vorige week bij N-VA, trekt de lijst. Bekijk hier ook de uitzending van TV Oost.

Christoph D'Haese maakte pas vorige week zijn overstap van Open VLD naar N-VA bekend maar heeft blijkbaar goeie papieren kunnen voorleggen. Zowel boegbeelden Karim Van Overmeire (47) - derde op de lijst - als Sarah Smeyers - die de tweede plaats krijgt - laten D'Haese voorgaan. Nummer vier wordt zetelend gemeenteraadslid Mia De Brouwer en de vijfde plaats gaat naar nieuwkomer Johan Van Dorpe.

'Wij hebben een mix van belangrijke Aalstenaars en zijn klaar om Aalst aan de top te brengen. Wij werken als een ploeg en daar maken we het verschil met andere partijen', aldus Sarah Smeyers. De jonge politica was nochtans de gedoodverfde kandidaat-lijsttrekker maar heeft weinig ervaring in de lokale politiek, des te meer in het parlement.

'Het siert deze mensen dat ze kiezen voor een lokale verankering en verder twee parlementairen hebben die er kunnen voor zorgen dat de subsidies deze keer naar Aalst komen', reageert D'Haese. Dat D'Haese met zijn eerste plaats resoluut gaat voor het burgemeestersschap wordt kordaat bevestigd door de vijf kopstukken. 'Een burgemeester moet iedereen in zijn bestuur laten scoren, wij zullen zo de mogelijke coalitie versterken.' De partij bevestigt dat er gesprekken zijn met iedereen. 'Wij hebben aan iedereen laten weten wie onze onderhandelaars zijn, we praten en luisteren', aldus Smeyers.

Over het opvissen van enkele anciens bleef ze op de vlakte. 'Wij hebben vele kandidaten, zowel nieuwe leden als de Vlaams nationalisten van het eerste uur. We gaan alles nu rustig bekijken.'

Cement

Karim Van Overmeire beklemtoonde dat er nu 100 procent gekozen wordt voor de lokale politiek.

Mia De Brouwer, de moeder van N-VA, kreeg lof. 'Ze heeft de jongste twee jaar gewerkt aan deze afdeling, ze kent veel mensen en is de beminnelijkheid zelf. Beton is niets waard zonder cement, zij is het cement', aldus nieuwkomer Johan Van Dorpe. De architect zette nog nooit een voet in de politiek maar neemt nu de vijfde plaats in op de N-VA-lijst.

Overigens hadden de vijf kopstukken vooraf afgesproken niets over zichzelf maar wel iets over hun partijgenoot te zeggen.

 

Bron: Het Nieuwsblad

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is