Prikkelproject 2018-2020 gelanceerd !

Door Sarah Smeyers op 5 juni 2018, over deze onderwerpen: Aalst, Wonen
Prikkelproject 2018-2020 gelanceerd

Het Prikkelproject Watertorenwijk slaat aan: de eerste twee renovaties starten in juni 2018 in respectievelijk de Scherreveldstraat en de Maanstraat. Vijf andere dossiers zijn op dat ogenblik goedgekeurd en 20 eigenaars hebben zich aangemeld en hopen in aanmerking te komen voor een premie.

Sarah Smeyers: “De stad Aalst wil dat elke Aalstenaar zich thuis voelt in zijn of haar eigen stad. Wij kunnen niet zelf bouwen, maar eigenaars wel stimuleren om de woongelegenheid in stand te houden en uit te breiden. Het Prikkelproject is één van die maatregelen: een premiestelsel wil eigenaars uit een bepaalde wijk prikkelen om hun woning aan te passen en te verbeteren. Hiermee willen wij het woonpatrimonium opfrissen, duurzaam wonen stimuleren, nieuwe bewoners aantrekken - vooral jonge gezinnen - en het straatbeeld verfraaien.”

Deze editie is het de beurt aan de Watertorenwijk, eerder was het Rechteroever. De straten onder de watertoren kunnen van het nieuwe Prikkelproject genieten sinds januari 2018 . Aanvragen kunnen ingediend worden tot eind 2020.

Er zijn premies voor gevelrenovatie, het uitbreiden van de bewoonbare oppervlakte – zoals het inrichten van een zolder -, basiskwaliteit en veiligheid en levensloopbestendig wonen. Deze laatste mikt op aanpassingen aan een huis, zodat de eigenaar er tot op hoge leeftijd, zelfs levenslang kan blijven wonen. De vier soorten ingrepen zijn het resultaat van een bevraging in de wijk, dus eigenlijk op maat van wat eigenaars het meeste nodig achten voor hun woning.

Het volledige premiereglement vind je op www.wonenaalst.be of aan de themabalie ‘Bouwen en Wonen’ in het administratief centrum, Werf 9, Aalst.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is