Sociaal Verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen zit (al) aan honderd woningen in Aalst

Door Sarah Smeyers op 13 juli 2017, over deze onderwerpen: Aalst, Sarah, Wonen

100 huizen staan er al in Aalst op de teller van het Sociaal Verhuurkantoor (SVK)Zuid-Oost-Vlaanderen. Een getal om even bij stil te staan, want hiermee behalen de stad Aalst en het SVK hun doel drie jaar voor de vooropgestelde deadline van 2020! Dat is het resultaat van de prima samenwerking tussen het SVK, het OCMW en het team Wonen van de stad Aalst.

Goed nieuws dus voor de sociale huur-sector in Aalst. Niet dat de stad en het SVK nu op hun lauweren gaan rusten, integendeel, ze gaan nog een tandje bijsteken om nog meer sociale huurwoningen te kunnen aanbieden.

Sarah Smeyers: "We begonnen in 2012 met 33 SVK-woningen en hebben nu dus al de 100ste woning klaar voor verhuur. We zitten ver voor op schema, maar we merken dat de woonnood hoog blijft. Er is dus nog werk aan de winkel. We pinnen ons misschien wel vast op een cijfer, maar ons belangrijkste doel blijft dat iederéén in Aalst degelijk en betaalbaar kan wonen. Het sociaal verhuurkantoor is een belangrijk middel om dat doel te bereiken.”

Het SVK Zuid-Oost-Vlaanderen is één van de 48 sociale verhuurkantoren die door de Vlaamse overheid erkend en gesubsidieerd worden. Een sociaal verhuurkantoor huurt woningen op de private huurmarkt om ze daarna te verhuren aan woonbehoeftige gezinnen en alleenstaanden.

Een eigenaar die zijn of haar woning verhuurt aan een sociaal verhuurkantoor verhuurt zorgeloos, krijgt elke maand stipt de huur, zelfs als er geen huurder is en dat negen jaar lang. Het onderhoud van de administratieve beslommeringen zijn voor het verhuurkantoor. Bovendien is verhuren via een sociaal verhuurkantoor fiscaal aantrekkelijk én er zijn premies voor bepaalde renovaties of aanpassingen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is