Vanzelf...

Door Sarah Smeyers op 1 februari 2010, over deze onderwerpen: Sarah

Vanzelf
De rups wordt vlinder.
De bloesem wordt kers.
Het jaar gaat van de
zomer over in de herfst.
De boom begint te kalen.
De vogel verlaat het nest.
En jij wordt groot, maar
minder vanzelf dan de rest.
Bas Rompa

Tijdens de gedichtendag van afgelopen donderdag mocht ik namens de N-VA fractie een gedicht voordragen. Dat deed ik tijdens de uitzending van Villa Politica, het fragment kan je hier herbekijken.'Vanzelf' heeft niets met de politiek te maken, en misschien toch ook een beetje wel. 
De drukke agenda die hoort bij de job van volksvertegenwoordiger, daar koos ik uiteraard zelf voor. 'Vanzelf' gaat het echter nooit, zeker niet wanneer je een gezin hebt met een dochtertje van twee jaar en een broertje of zusje onderweg. Het blijft een voortdurend gepuzzel, dat verhaal klinkt velen onder u wellicht ook niet vreemd in de oren...
Onze kinderen hebben een veilige thuis, een warm nest nodig. En een samenleving die oog heeft voor de noden van haar jongste bewonertjes; een samenleving die hen de nodige plaats geeft om te spelen, te groeien, groot te worden. 
Die samenleving gunt - bij voorbeeld - een mama en haar pasgeboren baby even rust, geeft ze de tijd om samen de eerste weken en maanden veilig dicht bij elkaar te blijven. Onze samenleving moet  zo'n 'warm welkom' voor elke pasgeborene mogelijk maken. Ook als zijn mama 'Freya Van den Bossche' heet en minister is! 
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is