Vlaanderen op één, Sarah op twee!

Door Sarah Smeyers op 15 februari 2019, over deze onderwerpen: N-VA, Verkiezingen
Oost-Vlaamse N-VA kandidaten voor Vlaamse en Federale Verkiezingen 2019

Zowel Sarah Smeyers als Christoph D’Haese staan op plaats twee voor de verkiezingen van 26 mei. Sarah Smeyers kiest voluit voor Vlaanderen, Christoph D’Haese is opnieuw kandidaat voor het Federaal Parlement. In hun kielzog staan nog drie sterke namen uit Aalst op een Oost-Vlaamse N-VA-lijst: Maarten Blommaert, Sarah Heuninck en Caroline Verdoodt.

Als de kiezer het wil verhuist Sarah Smeyers - na 12 jaar Federaal - naar het Vlaams Parlement. De overstap is een bewuste keuze: Vlaanderen is waar haar hart ligt! Sarah Smeyers staat op de kandidatenlijst na lijsttrekker Matthias Diependaele uit Zottegem.

Christoph D’Haese is opnieuw kandidaat voor het Federale Parlement, ook vanop de tweede plaats. Hem gaat Oost-Vlaams lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt (Gent) vooraf. De burgemeester is volksvertegenwoordiger sinds 2014.

Nog uit Aalst zijn N-VA’ers Caroline Verdoodt, Maarten Blommaert en Sarah Heuninck opvallende namen. Caroline Verdoodt staat op de 5de plaats voor de Europese verkiezingen, Maarten Blommaert strijdt vanaf de 14de plaats voor een zitje in het Federale Parlement en Sarah Heuninck is 3de opvolger op de Vlaamse lijst. Caroline Verdoodt, schepen van Ruimtelijke Ordening sinds 2013 en Maarten Blommaert, bedrijfsleider, voormalig ILVA-voorzitter en huidig gemeenteraadslid, hebben ruime ervaring in de lokale politiek. Sarah Heuninck, vrij nieuw in de politiek, is raadgever economie op het kabinet van minister-president Geert Bourgeois en woont in de Faluintjes.

Christoph D’Haese: “Zes jaar geleden werd ik burgemeester van Aalst, de meest charmante stad van Vlaanderen. Sinds 2014 ben ik ook federaal volksvertegenwoordiger. Ik was onder meer actief in de onderzoekscommissie naar de terreuraanslagen van 22 maart 2016. De beleidsdomeinen die mijn bijzondere interesse wegdragen zijn binnenlands bestuur, veiligheid en justitie. Verder ben ik het bewijs dat een Bourgondische mentaliteit en hard werken hand in hand kunnen gaan. Mijn motto: ernstig als het moet, met een kwinkslag als het kan.”

Sarah Smeyers: “Als je aan politiek doet, moet je met beide voeten in het échte leven staan. In de zes jaar dat ik OCMW-voorzitter ben, heb ik mensen leren kennen die het op een of andere manier moeilijk hebben, helaas ook mensen die onterecht willen profiteren. Daarom is mijn beleid zacht voor de kwetsbaren en hard voor de misbruikers. Ik besef door mijn werk in Aalst ook hoe belangrijk onze woonkwaliteit is. En mijn ervaring in asiel en migratie? Ook die wil ik meenemen vanuit uit het Federale naar het Vlaamse Parlement: een inclusieve gemeenschap met rechten én plichten. Zorgen voor (kans)armen, senioren, voor nieuwkomers, voor àlle Vlamingen! In zo’n sociaal Vlaanderen wil ik wonen! Dat is Vlaanderen op zijn sterkst!”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is