N-VA Aalst met sterke ploeg naar de kiezer

Door Sarah Smeyers op 15 december 2011, over deze onderwerpen: Aalst, Lokaal werk, N-VA, Verkiezingen

Vandaag maakte de N-VA Aalst haar top vijf voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 bekend. Christoph D'Haese, voorzitter van de Aalsterse gemeenteraad, zal de lijst trekken. Kamerlid en Aalsters N-VA-boegbeeld Sarah Smeyers staat op de tweede plaats. Karim Van Overmeire, Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid, sluit de top drie af. Gemeenteraadslid Mia De Brouwer en ingenieur-architect Johan Van Dorpe maken het lijstje rond. "Wij zetten een ploeg neer die in Aalst voor de broodnodige ommekeer kan zorgen. Een ploeg die Aalstenaars opnieuw fier op hun stad zal maken," zegt N-VA-lijsttrekker Christoph D'Haese. 

 

Bron: N-VA Aalst

 

De top vijf van N-VA Aalst met voorzitter Jan Nevens

N-VA Aalst brengt met deze mix van ervaring, inhoudelijke kennis en lokale binding een sterk geloofwaardig alternatief naar voor. Dat Christoph D'Haese (44), kersvers N-VA-lid, de lijst trekt, zal wellicht hier en daar verrassen. "Christoph verpersoonlijkt in Aalst het inhoudelijke project van de N-VA. Wij zijn in staat om dossiers kritisch met een open vizier op hun werkelijke waarde te beoordelen," zegt Sarah Smeyers. "Christoph heeft zich als voorzitter van de gemeenteraad steeds inhoudelijk correct gedragen, wars van wat meerderheid of oppositie was. Hij heeft getoond dat hij de kwaliteiten heeft om een inhoudelijk project neer te zetten en een ploeg te leiden. Met hem hebben we een uitstekende lokale kopman in huis." 

Sarah Smeyers (31), die op de tweede plaats zal staan, is ondanks haar jonge leeftijd al gepokt en gemazeld in de politiek. Mede dankzij haar inhoudelijk gefundeerde werk is de N-VA op nationaal vlak uitgegroeid tot de leidende politieke formatie op vlak van migratie en asiel. "Ik heb Sarah leren kennen als een zeer gedreven politica. Sarah kent haar dossiers, weet waarover ze spreekt en is bovendien niet te beroerd om anderen het licht in de ogen te gunnen, een eigenschap die zeldzaam is in de politiek," zegt Karim Van Overmeire. "Sarah heeft de N-VA in Aalst een gezicht gegeven. Sinds 2007 is zij Kamerlid. Zij kent de ziel van de N-VA door en door. Sarah bepaalt al sinds 2004 in het partijbestuur mee de strategische en inhoudelijke koers van de N-VA. Met Sarah zetten we in Aalst duidelijk in op een verhaal van rechten én plichten." 

Karim Van Overmeire (47) zal zelf de derde plaats innemen. "Karim is de auteur van 'Het verdriet van de zwarte man. Een rondleiding achter de coulissen van de Aalsterse politiek'. Al 17 jaar zit hij in de Aalsterse gemeenteraad. Als er één iemand is in Aalst die de achtergrond en de geschiedenis van veel haperende dossiers kent, dan is het wel Karim," zegt Mia De Brouwer. "Karim heeft bovendien ook ervaring op een hoger niveau. Hij is al 20 jaar parlementslid en heeft in het Vlaams Parlement een groot netwerk uitgebouwd. Karim zet voor Aalst in op een duidelijk Vlaams beleid." 

Mia De Brouwer, zetelend gemeenteraadslid voor de N-VA, zal de vierde plaats innemen. "Mia is een begrip in Aalst. Iedereen kent haar en looft haar werkkracht en inzet," zegt Johan Van Dorpe. "Mia weet wat er leeft in Aalst. Mia kent de Aalstenaars de Aalsterse lokale economie ook op haar duimpje. Met Mia heeft de N-VA iemand in huis die een beleid kan uittekenen dat zuurstof geeft aan onze lokale economie." 

Johan Van Dorpe, ingenieur-architect, waagt voor het eerste de sprong in de politiek. "Johan is een man van de praktijk. Als architect heeft hij jarenlange ervaring als klant van de stedelijke diensten, voor én achter de schermen," zegt Christoph D'Haese. "Johan heeft als architect ook perfect voeling met het investeringsklimaat. Investeringen zijn en blijven de motor van een goed draaiend sociaaleconomisch systeem. De N-VA maakt van een wervend ondernemersklimaat een prioriteit. Een vlotte mobiliteit en een goede ruimtelijke ordening spelen daarbij een belangrijke rol." 

De N-VA kan een lijst voorstellen die in de top vijf alleen al een combinatie geeft van ervaring, inhoudelijke kennis én netwerk in hogere politieke niveaus. De N-VA stoomt in Aalst een ploeg klaar die het voortouw kan nemen in de heropleving van Aalst. "Nationaal bewijst de N-VA elke dag opnieuw dat zij een anders-politieke partij is," zegt Christoph D'Haese. "De N-VA doet de dag na de verkiezingen exact wat ze de dag voordien belooft. Dat vooruitzicht, met deze sterke ploeg, zal Aalst niet teleurstellen." In de komende weken en maanden werkt N-VA Aalst verder aan de inhoudelijke uitbouw van het programma en de opmaak van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012. "De N-VA staat in Aalst klaar om het eindelijk over een andere boeg te gooien," sluit lijsttrekker Christoph D'Haese af.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is